De gouden tip

Misschien herken jij het wel.

Je voelt al een tijdje dat er ‘iets’ niet lekker loopt bij jouw kind. Op leergebied, of op sociaal-emotioneel vlak. De ene keer kun je dit heel luchtig bekijken en met rust en vertrouwen benaderen. De andere keer, denk je dat het echt noooooit meer goed komt.

 

Soms lost het probleem zich vanzelf op, of leer jij er beter mee om gaan. Een andere keer leert jouw kind anders te denken of doen, of was er eigenlijk iets anders aan de hand. En soms komt er weer een nieuw probleem voor in de plaats.😉

 

Tja… het kan allemaal. En het gebeurt overal…

 

In mijn praktijk zie ik regelmatig een nieuwsgierige, hoopvolle, ‘zeg me wat ik moet doen’-blik. Sommige ouders zeggen het zelfs hardop:

 

“Annelies…Geef me de gouden tip!!!”

 

En dan stel ik ze teleur. “Ik heb de gouden tip niet”. Teleurgesteld kijken ze me dan aan. Ik vind het zelf ook wel jammer dat ik niet alle problemen met 1 gouden tip kan oplossen. Haha. Maar gelukkig is die teleurstelling, altijd maar van korte duur.

 

Ik neem het probleem/ de hulpvraag namelijk wel heel serieus. Met mijn nieuwsgierigheid, positiviteit, intuïtie en kennis, ga ik samen met ouder/kind op zoek naar de sleutel. Naar dat wat wel werkt. Want ik geloof dat er altijd een oplossing is. Voor ieder 'probleem'.

 

Ik geef jou/jullie inzicht in de situatie. Ik laat jullie voelen waar de behoefte ligt. Of de pijn. Waar het onderliggende probleem wellicht zit. Waar het wel lukt. Waar de kwaliteiten en talenten en hulpbronnen zijn.

 

Samen kijken we hoe het fijner kan. Makkelijker. Gezelliger.

 

Jij hebt de sleutel! Je weet alleen even niet waar die ligt. Of hoe hij er precies uitziet. Ik help je graag zoeken.

 

Want eerlijk is eerlijk. JIJ hebt de gouden tip (of de gouden sleutel;)!!!

 

Alleen moeten we er soms even naar zoeken…

 

Maar als we hem dan gevonden hebben, dan is het GENIETEN.

 

En ja… dan geniet ik mee. Want ook ik houd van gouden tips hoor.

 

Liefs, Annelies Hoefman

AHA! COACHING BOXMEER