Over mij


 

Ik ben Annelies Hoefman.

 

Ik ben geboren in 1978 en woon in Boxmeer. Ik ben getrouwd met Martijn en samen hebben we 2 kinderen. Ik ben 18 jaar juf geweest in het basisonderwijs in Groesbeek. In de zomer van 2016 heb ik mijn praktijk AHA! COACHING opgericht.

 

Toen ik 4 jaar was, wist ik zeker dat ik juf wilde worden. Ik speelde het liefst iedere dag schooltje op mijn kamer en gek genoeg kreeg ik mijn klasje telkens aardig gevuld;) Ik vond het leuk om dingen uit te leggen en om kinderen te helpen als ze iets moeilijk vonden.

 

Ik heb genoten van het lesgeven en van alle kinderen die in mijn klas zaten. Maar steeds meer voelde ik dat ik niet meer zo happy was voor de klas. Er is veel veranderd in het onderwijs de afgelopen jaren en ook ik ben veranderd. Ik voelde dat ik niet meer de tijd en aandacht kon geven aan alle kinderen, die ze in mijn ogen verdienen. En daar een weg in vinden, kostte mij enorm veel energie. Na een ziekteperiode en een tijd van reflectie en bewustwording, heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben in het diepe gesprongen en heb mijn hart gevolgd....ik ben een praktijk gestart:

AHA! COACHING BOXMEER

 

Ik geniet er inmiddels enorm van om kinderen op een ontspannen, makkelijke, speelse, natuurlijke, passende manier verder te kunnen helpen in hun ontwikkeling. Ieder kind is anders, dus ook mijn begeleiding is telkens anders. Ik ben van mening dat kinderen vaak heel goed weten wat ze wel en niet goed kunnen. Ik maak gebruik van hun eigen kennis en laat ze weer geloven in zichzelf en maak ze weer zelfverantwoordelijk voor hun eigen leven/leren en dus voor hun eigen (nabije) toekomst. Ik hoop dat ik bij heel veel kinderen een kwartje mag horen vallen. Ik geniet ervan als een kind een AHA! laat horen en hiermee aangeeft dat hij of zij het lichtje ziet branden.

 

 

 

Ik hoop nog vele kinderen (en hun ouders) te mogen helpen bij dit mooie (leer)proces.

 

 


Certificaten