Hulp vragen

Daar gaat ie dan…. Mijn eerste blog!!!

Haha ik ben ook maar een mens.

En ik vind alle nieuwe dingen ook moeilijk en spannend😉

Sommige mensen denken dat bij mij ‘alles vanzelf gaat’…

nou reken maar van niet.

Ook ik heb last van belemmerende overtuigingen. Stemmetjes in mijn hoofd die zeggen dat ik iets niet kan, zoals: “Een blog schrijven…jij?”, “Waarover dan?”, “Wie zit daar nu op te wachten?”. Niet echt helpend natuurlijk, maar het gebeurt wel.

 

En soms heb je dan even iemand nodig, die jou het laatste stapje laat zetten dat nodig is.

Voor mij was dat, in dit geval, Daisy van Zwam van Van Zwam Media. Ze vroeg me namelijk om een blog te schrijven voor mijn website.

 

Ik heb haar leren kennen via mijn schoonzus José Smits van 8ontwerp.

José heeft 2 jaar geleden, bij de start van mijn praktijk, gezorgd voor mijn huisstijl. Het mooie logo is door haar gemaakt!!! En dat had ik zelf nooit gekund. Eerlijk is eerlijk…

 

Hulp vragen is af en toe nodig, maar soms ook zo moeilijk. Voor mij tenminste…

 

Dit schooljaar zat ik, samen met mijn man Martijn, in een oudergesprek op school over onze oudste zoon. De leerkracht zei: "Ik snap nog niet waarom, maar het valt mij op dat jullie zoon heel weinig om hulp vraagt." Even waren we allebei stil en lieten de woorden van de meester op ons inwerken. "Tja...", zei ik uiteindelijk, "wij vragen allebei ook niet echt vaak om hulp." Wij zijn allebei geneigd, om zoveel mogelijk zelf te doen. Hulp vragen komt dan niet echt in ons op. Dat voorbeeld hebben we, onbewust, misschien ook wel aan onze kinderen gegeven. Niet zo gek dan, dat zij ook vinden dat ze alles zelf moeten doen. Terwijl dat natuurlijk helemaal niet zo is.

 

Je hoeft niet alles zelf te doen.

Sterker nog: "Je kunt niet alles zelf doen."

 

De héle week help ik anderen. Ik heb er zelfs mijn werk van gemaakt. Ik help kinderen en ouders om het thuis of op school weer fijner te maken voor iedereen. Als iemand mij om hulp vraagt, dan vind ik het zelfs fijn om diegene te mogen helpen.

 

Dus…misschien…als ik iemand om hulp vraag…vindt diegene het ook wel fijn om mij te helpen? 😉

 

Ik besloot om vanaf die dag iedere dag bewust iemand om hulp te vragen: Helpen met versieren, iets voor mij wegbrengen, helpen sjouwen, een document versturen, een boodschap voor mij meenemen, …

 

En….. ik schakelde de hulp in van Daisy van Zwam (webbouwer), om mijn website te perfectioneren. De afgelopen maanden gebruikte ik ieder vrij uurtje om een website te maken voor mijn praktijk. Uren ben ik er mee bezig geweest. Teksten schrijven, afbeeldingen zoeken, lay-out bedenken, enz. Super trots was ik op mezelf. Nooit gedacht dat ik een website zou kunnen maken en al helemaal niet voor een eigen praktijk.

 

Sommige mensen hebben mijn website al bekeken in die periode. En dat terwijl ik dacht dat deze nog offline stond…ik was namelijk nog helemaal niet klaar. En iets wat nog niet klaar is, ga je nog niet laten zien toch? Toch belden er al ouders van nieuwe cliëntjes. Ze hadden mijn website gezien en vroegen of ik kon helpen. Natuurlijk wilde ik dat! Die afronding van de website kon nog wel even wachten…en zo gingen er maanden voorbij, zonder dat er nog veel aan de website gebeurde.

 

Totdat ik hoorde wat Daisy kon betekenen. En terwijl ik lekker deed waar ik blij van word (mensen helpen), ging Daisy met mijn site aan de slag. In 1 week had ze de site aangepast. Dingen waar ik nog nooit van had gehoord, heeft ze voor mij aangepast. En het is mooooooooi geworden! Echt zo gaaf. Dat had ik zelf nooit kunnen doen. Logisch, want zij heeft er ook een opleiding voor gevolgd. Haha.

 

Hulp vragen… ik heb er van genoten. En ik denk dat ik er ook niet meer mee kan stoppen. Heb ik jouw hulp nog niet gevraagd, pas dan maar op!!!

 

Liefs, Annelies Hoefman

(AHA! COACHING BOXMEER)